NI USB-GPIB-A adapter

Det startede med at jeg ville bruge min Racal Dana 1992 frekvenstæller til at logge frekvensstabiliteten af en TCXO oscillator.
Desværre er frekvenstælleren ikke udstyret med USB. Dog har den GPIB, som kan bruges istedet. Derfor fik jeg fat i en USB-GPIB-A adapter fra National Instruments. Dog viste det sig at denne adapter kun virker med Windows XP og nedefter pga drivere.

Driverne er som standard inkluderet i Windows 98, Windows 2000 og Windows XP. Derfor findes der ikke er websted, hvor driverne kan downloades. Så vil man bruge denne adapter, er man nødt til at bruge en gammel PC eller virtuel maskine med Windows XP eller ældre.

En anden ting er at denne adapter kun er kompatibel med NI488.2 – 2.1 og 2.2 software. Derfor kan den nyeste NI488.2 software ikke bruges til denne adapter.

Problemet er desværre at National Instruments har fjernet ældre versioner af NI488.2 softwaren pga kina kopier af deres GPIB adaptere, så det er umiddelbart ikke muligt. Jeg fandt dog ud af at NI endnu ikke har lukket adgang til deres FTP server med gammelt software. Derfor lykkedes det mig at få en kopi af en kompatibel NI488.2 software til denne adapter, som kan hentes her: Link til NI488.2 Software for USB-GPIB-A

 1,170 total views,  1 views today

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*